Linjavaihde.net forum

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Linjavaihde.net täyttää 10v vuonna 2023!

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 : Helmikuu 05, 2024, 17:47:01 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut hampuloinen
Artjärven asemarakennus. Tästäkin olen nähnyt vain yhden vanhan valokuvan aseman ollessa juuri rakennettu, jolloin tämän mallin ulkoasu myöhemmässä vaiheessa voi olla jotain sinne päin. Asema oli identtinen muun muassa edellisen Pennalan aseman kanssa muutamia yksityiskohtia lukuunottamatta. Artjärven asema oli todennäköisesti väritykseltään punavalkoinen niinkuin muutkin radan asemat. Seuraavana olisi vielä yksi tällainen pieni punainen asemarakennus eli Pakaa ja sitten ne taitaa olla Loviisan rataan kaikki tehty. Ajatuksena olisi seuraavana yrittää Loviisan ja Valkon vanhaa asemarakennusta mallintaa, ja siinä menee varmaan aikaa enemmänkin kun ovat melko monimutkaisia rakennuksia.

Tähän Artjärven asemaan jäi kuten Pennalan asemaankin tuommoinen pivot pointit väärinpäin -ongelma räystäskouruihin ja ongelma ei vain suostunut ratkeamaan hyvällä, joten annoin sen olla, kun eivät näy juuri lainkaan pelissä. Räystäskourut ovat ikään kuin läpinäkyvät jos niitä tarkastelee läheltä tietystä kulmasta. Jostain syystä pivot pointit eivät käänny gmaxissa oikein päin vaikka niitä resetoi ja kääntelee, ja joskus ne kääntyvät heti kerralla jos ovat väärinpäin. Tämä on hyvin työlästä kun tuloksen näkee vasta siirrettyä mallin peliin. En tiedä vielä parempaa tapaa hoitaa tätä kuntoon. Pivotithan kääntyvät yleensä väärinpäin jos jotakin osaa mallista kääntää rotatella johonkin suuntaan jolloin tuloksena on vaikkapa läpinäkyvät portaat jotka joutuu sitten oikaista tai yleensä nopeampi on tehdä ne uudestaan. En ole vielä oppinut miten pivot pointtien kääntymisen voisi estää tai miksi pivotit jäävät joskus väärinpäin oikaisemisesta huolimatta. Jos joku voisi hieman auttaa tässä, säästyisi useita tunteja vaivaa. :) Yritän toki löytää manuaaleista tai muualta vielä lisätietoa.

 12 
 : Helmikuu 04, 2024, 15:28:48 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut hampuloinen
Pennalan asemarakennus.

 13 
 : Helmikuu 03, 2024, 20:33:49 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut hampuloinen
Kiitos kehuista ja linkistä! Katson mitä saan aikaan tuolla väritysohjelmalla. Ideana olisi että kun minulta puuttuu noita vielä kuvaamatta olevia asemarakennuksia sivustoltani ja kun en niitä kuvaamaan pääse, niin alkaisin hiljalleen kuvankäsittelyohjelmalla piirtämään niistä värilliset radanpuolen julkisivut jolloin mistä tahansa niistä voisi tarvittaessa tehdä myös 3D-mallin.

 14 
 : Helmikuu 03, 2024, 02:44:12 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut ATSF
Erittäin nättejä rakennuksia, näihin on selvästi vaivaa nähty. :o Arvostan kun joku vielä jaksaa rakennuksia tehdä. Tahtoo nykyisin olla harvassa näiden tekijät.

 15 
 : Helmikuu 02, 2024, 23:25:41 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut LH
https://hotpot.ai/colorize-picture - Pystyy värittää kuvia, jos ei löydy värillisenä kuvia. Täysin ilmainen

 16 
 : Helmikuu 02, 2024, 21:10:37 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut hampuloinen
Virenojan liikennepaikkarakennus. Tästä löysin vain yhden mustavalkokuvan 1960-luvulta, jolloin tämä rakennus on kutakuinkin ollut todellisuudessakin tällainen, joskin pihajulkisivun ja toisen päädyn jouduin arvaamaan. Rakennuksen väritys on tässä osin tyylitelty mutta se lienee sinne päin mitä se on oikeastikin ollut. Tämä oli seisakelaituria vastapäätä radan toisella puolella ja tämän kivijalka lienee edelleen olemassa. Tästä rakennuksesta en ole itse asiassa varma onko tämä ollut varsinainen pysäkkirakennus koskaan, mutta koska se oli pysäkillä ja on kovasti aseman näköinen otin sen tähän Loviisan rata -sarjaani mukaan nimeten sen vain 'liikennepaikkarakennukseksi'. Tietoja tästä rakennuksesta ei ole minun käsiini löytynyt enempää, vain kyseinen yksi valokuva todisteena että Virenojassa on liikennepaikkarakennus sijainnut. Luultavimmin tämä on rakennettu / siirretty Virenojalle myöhemmässä vaiheessa eikä heti radan tai liikennepaikan avauduttua liikenteelle, koska arkkitehtuuri on poikkeava muihin radan asemiin nähden.

Julkaisen näitä tänne silleen suht nopsaan jos näitä vielä tässä valmistuu, kun mieluummin toimin hiukan ripeämmin kuin odottelen koska on ollut tapana tulla jokin stoppi näihin kuvioihin, niin saadaan tuo Loviisan rata homma ainakin pitkälti pakettiin.  :) Tietysti jos joku voisi ottaa työkseen vaikka Vesijärven asemarakennuksen niin se olisi kyllä kiva asia. Senkin ajattelin kuukauden sisään uusiksi tehdä jos kaikki sujuu ongelmitta ja jos ei kukaan muu ilmoittaudu tekemään sitä.  :)

 17 
 : Helmikuu 02, 2024, 19:03:25 
Aloittaja Dv16_2015 - Uusin viesti kirjoittanut juhani82
HOX HOX! Lisätty Pendon virroittimien ohjausskripti ladattaviin tiedostoihin (MSF panto control.cdp). Oli ilmeisesti sittenkin jäänyt pois riippuvuuspaketista. Pahoittelen aiheutunutta haittaa.

https://www.linjavaihde.net/index.php?topic=5.msg6580#msg6580

 18 
 : Helmikuu 01, 2024, 19:06:46 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut hampuloinen
Eskilomin seisakerakennus.

 19 
 : Helmikuu 01, 2024, 07:23:12 
Aloittaja ATSF - Uusin viesti kirjoittanut ATSF
Discordiin on hiljattain avattu Trainz Finnish Community palvelin, joka korvaa entisen jo suljetun Train simulator Finland Facebook ryhmän. Aihepiirinä on nimensä mukaisesti Trainz, mutta löytyy myös kanavat muille peleille.

Liittyä voi tästä linkistä:
https://discord.gg/VudNkxRCTU

 20 
 : Tammikuu 30, 2024, 14:46:12 
Aloittaja hampuloinen - Uusin viesti kirjoittanut hampuloinen
Skinnarbyn asemarakennus. Tämä on 1970-luvun lopun ulkoasua. Kattotekstuuriin jäi kuin jäikin pieni huomattavissa oleva (tuskin häiritsevä) virhe, mutta muuten panostin tähän malliin täysillä. Alun perin ovi tässä asemassa oli nimikyltin alla keskellä koristeellisten portaiden kera. Tarkoituksena olisi tehdä tästä myös koristeellisempi alkuperäisasun versio myöhemmin. Tämän ohessa olevan mallin ulkoasu on pääosin autenttinen, joskaan rakennuksen takaosan ja pohjoispuolen julkisivua en tiennyt, eli ne ovat nyt lähinnä arvauksia, koska tästä asemasta olen nähnyt vain kaksi kuvaa, edestä ja eteläpuolelta. 

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10