Linjavaihde.net forum

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Busseja (Trainz)  (Luettu 16374 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Dv16_2015

  • Ylläpitäjä
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 308
Vs: Busseja (Trainz)
« Vastaus #60 : Helmikuu 22, 2022, 23:12:29 »

Laitetaan lisää näitä jakoon...

Pääkaupunkiseudulle sijoittuvia Connexin L94UB-Scaloja, kaksiakselisena ja lentokenttälinjoille tarkoitettuna telinä. Vuosimalli on 2002-2003 ja asu noin suunnilleen 16-17 vuoden takainen. Nämäkin ovat siis nykyisin jo poistunutta kalustoa, vaikka pitkään olivatkin jokapäiväinen näky. Joku näistä kaksiakselisista saattaa kyllä olla vielä ajossa muualla maassa eri väreissä. Oli muuten suhteettoman iso työmaa piirtää puhtaaksi noita lentokenttäbussin Blue1-mainosteippejä, mutta on se nyt ihan kohtalaisen näköinen lopulta ;D

Pohjolan Liikenteen L94UB-Scaloja, tässäkin kaksiakselisena ja telinä. Enimmäkseen pääkaupunkiseudun kalustoa, mutta on näillä ajettu ainakin myös Kotkan ja Imatran paikallisliikennettä, ja yksi auto onkin kilvitetty linjalle 1 Imatralla kuvatun esikuvan mukaisesti. Molemmista versioista on mukana myös numeroton auto. Muistaakseni nämä ovat kaikki vuoden 2005 autoja, ja esiintyneet enemmän tai vähemmän tässä asussa jossain päin maata vielä viime vuosinakin. Yksi näistä oli aiempana kehitysversionaan jaossa muinoin Sivuraiteella ATSF:n tekemänä.

Keravalaisen Lähilinjat Oy:n kaksi Volvo B10M Carrus Cityä, jotka tulivat firmalle vuonna 2001 Liikenne Oy:ltä. Lähilinjojen lopettaessa toimintansa vuonna 2006 nämä jatkoivat Porvooseen.

Länsilinjojen Tampereelle sijoittuvia seutulinjoilla käytettyjä Scaloja. Yksi tarkemmin esikuvan mukaan tehty ja yksi numeroton. Vuoden 2002 autoja, jotka tosin melko uutena vuoden 2007 paikkeilla teipattiin kokomainoksiin, kunnes poistuivat muille firmoille vuosina 2016-2017. Mielestäni tämä Länsilinjojen oma väritys sopii näihin erittäin nätisti.

Niinikään Länsilinjojen Tampereen seudun kalustoa, kolme Wiima K202:ta. Kuten tavallista näiden suhteen, 90-luvulla pääkaupunkiseudulta hankittuja ja vuoteen 2010 mennessä poistettua kalustoa. Näistäkin yksi on numeroton. Tarkalleen ottaen nämä Länsilinjojen K202:t eivät olleet Volvo B10M:iä vaan B9M:iä, mutta ulkoista eroa ei ole (ainoa ero on vissiin moottorin malli) ja haussa löytymisen kannalta ne on nimetty muiden joukkoon Volvo B10M:iksi. Jos nyt asialla on väliä :P


Vähän pohdin sitäkin, pitäisikö jossain vaiheessa kääriä näitä isommaksi paketiksi. Voisi olla helpompi ladata kerralla parisen sataa bussia kuin tällaisia muutaman kappaleen paketteja :D Tosin ilmeisesti täälläkin on kuitenkin sen verran busseista jollain tasolla kiinnostunutta väkeä, että tavaran tarkempikin esittely voi kiinnostaa joitain.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 22, 2022, 23:24:13 kirjoittanut Dv16_2015 »
Kirjattu