Simulaattorit > Sisällöntuotto

Radanvarsikohteita Train Simulatoriin

(1/3) > >>

Dino:
Koska Train Simulator kärsii sisältövajetta, niin aloitan tämän aiheen paikatakseni tätä epäkohtaa - jos mahdollista. Tarkoituksena olisi tehdä valo-opastin. Ihan omasta päästä ei ole tarkoitus lähteä liikkeelle, vaan olen kaivanut esille Rail Simulatorin aikaisia Kujun developer-tiedostoja. Niissä on muunmuassa opastimien lähdetiedostoja. On tarkoitus aluksi seutata siellä olevaa tiedostorakennetta. Varsinaisesta opastimesta ei siellä jää paljoakaan jäljelle, mutta skriptit ja linssitekstuurit tulevat mukaan kuvioihin.

Olen ajatellut käyttää hampuloisen opastinmallinnusta kysymättä luottaen aikaisempiin lupauksiin. Kujun lähdetiedostojen mukaan opastimesta tulee erilinen päälevy ja opastinpylväs. UK opastimesta on tarkoitus käyttää opastimen päähän tiedostoa mod_hd_2asp ja siihen liittyviä osia. Saa sitten nähdä, että mitä tästäkin tulee...

Dino:
Opastimen mallinnus käy perinteiseen tyyliin kunkin omalla mallinnusohjelmalla. Itselleni on Gmax tutumpi ja hampuloisen tekemä mallinnus on sillä tehty. Train Simulatoriin vientiä varten on kuitenkin vietävä gmax-tiedosto ensin m3d muotoon ja siitä edelleen Blenderiin. Blenderin käyttäjien ei tarvitse tästä välittää.

Tässä on tasoristeysopastimien teko-ohje käyttäen Canvas/Crafter-ohjelmaa, mutta periaatteet kuten kohteiden nimeämiskäytännöt ovat sovellettavissa muillekin mallinnusohjelmille.
http://thegradecrossing.blogspot.com/2012/11/3dc-to-railworks-making-wayside-signal_2.html

Linssien tekeminen ymmärrettäväksi skriptille poikkeaa Trainzista, jossa käytetään apupisteitä. Train Simulatorissa linssit merkitään merkkijonoilla. Tässä tapauksessa on UK 2Asp Auto Sig kaksivaloinen opastin ja siinä värit vihreä ja punainen. Niiden yksilöivät merkinnät ovat:
1_1000_Mod_hd2_green
1_1000_Mod_hd2_red

Nyt on tarkoitus käyttää vain yhtä lodia, joka näkyy 1000 metriin saakka. Opastimen esimerkkimallinnuksesta käy selville, että siinä on käytetty neljää lodia. Usein näissä puuhissa käy niin, että kun on saanut jonkin kohteen toimimaan pitkän ähellyksen jälkeen, niin homma jää siihen.

Jatkuu...

Dino:
Dovetailin ohjeissa ei ole opastimien mallinnuksia ehkä sen takia, että kohde on aika yksinkertainen. Toisaalta juuri se aiheuttaa pähkäilyä ja etsintää. Tässä on Dovetailin ohjeita, joissa on kerrottu opastimien skripteistä.

https://sites.google.com/a/railsimdev.com/dtgts1sdk/reference-manual/signalling-guide/train-simulator-signalling/setting-up-using-signals

Kun opastimen pää ja tolppa on mallinnettu, niin on aika siirtyä konfigurointiin. Tässä on siis mallinnettu opastimen pää ja tolppa erikseen, jolloin voidaan vaihtaa päitä tarpeen mukaan ja pitäytyä samaan tolppaan. Itselläni on Kujun developer tiedostot, joten sieltä löytyvät tarvittat xml-tiedostot. Jos tai kun sinulla ei ole niitä, niin sellaisen bin-tiedoston voi muuntaa Train Simulatorin juurihakemistosta löytyvällä serz.exe ohjelmalla xml-tiedostoksi viemällä halutun bin-tiedoston serz.exe tiedoston päälle. Myös xml-tiedosto voidaan muuntaa samalla ohjelmalla bin-tiedostoksi.

Seuraavaksi pitäisi tehdä tiedostopolku opastimelle. Esittelen tässä samalaisen tiedostokulun kuten Train Silmulatorin juurihakemistossa kansiossa Assets on Kujun opastimille joitakin muutoksia tehden. Käyttämäni tiedostopolku on:

Source\Ismokp\Addon\Railnetwork\Signals\UK Colour\UK_Mod_Heads

Tuon Ismokp ja Addon voit muuttaa haluamaksesi. Source-kansio on Train Simulatorin juurihakemistossa ja jos ei ole, niin voit tehdä sen sinne.

UK_Mod_Heads kansioon tulee Textures kansio, johon laitetaan tekstuuritiedostot. Assets-kansiosta voi kopioida tähän:
Mod_hd_green.ace
Mod_hd_red.ace
Jos siis haluat käyttää näitä linssien tekstuureina.

UK_Mod_Heads kansioon laitetaan Mod_hd_2asp.bin, joka konvertoidaan Mod_hd_2asp.xml. Tähän kansioon tulee myös opastimen pään mallinnuksesta konvertoitu igs-tiedosto ja skriptitiedostoja. Mutta siihen myöhemmin.

Jatkuu...

Dino:
Siihen kansioon, johon aioit tallentaa mallintamasi opastimen pään, laita myös tekstuurikuva tai kuvat  Linssien kuvakokona on lähdetiedostossa käytetty 64 x 64 pikseliä. Kuvat pitää muuntaa ace-muotoon simulaattorin juurihakemistosta löytyvällä RWAcetool-ohjelmalla ja laittaa Source-tiedostopolussa olevan opastimen pään kansion Textures-kansioon. Olen RWAcetool-ohjelman valintoihin laittanut none.  Laita tähän opastimen pään kansioon myös vientiskriptin mukana tulleet IGS_ExpModFile.txt ja IGSExpModFile2.txt. Huomaa, että saatat joutua muokkaamaan ensimmäistä tekstitiedostoa. Voit joutua lisäämään TexDiff.001=TexDiff.

Kun olet laittanut opastimen pään osiin materiaalit ja tekstuurit, niin kuhunkin tekstuurisäiliöön pitää päällimmäiseksi laittaa shader. Käytin ensiksi shaderia TrDiff sekä levyyn että linsseihin, mutta valot eivät näkyneet yöllä. Sitten vaihdoin linsseihin shaderiksi Tex, jolloin valot näkyivät päivällä ja yöllä, mutta olivat kirkkaan valkoisia ja värejä en niihin saanut. Lopuksi laitoin shaderiksi TexDiff, jolloin alkoivat väritkin näkyä. Nyt voi opastimen pään konvertoida Blenderissä igs-tiedostoksi Blender_Export_Railworks pluginilla. Sinne mihin tulee tai pitäisi tulla igs-tiedosto, tulee myös lokitiedosto, josta selviää mahdolliset virheet, joten tämä tiedosto on hyvänä apuna virheiden korjaamisessa.

Jatkuu...

Dino:
Jos olet onnistunut muuntamaan mallinnuksen Blenderissä igs-tiedostoksi virheittä, niin sijoita se tai sen kopio Source-tiedostopolussa olevaan opastimenpään kansioon eli UK_Mod_Heads, jos käytät sitä.

 Seuraavaksi olisi tarkoitus paneutua opastimen pään konfigurointiin eli blueprintiin. Itse ohjelma löytyy simulaattorin juurihakemistosta nimellä BlueprintEditor2. On syytä varmistua, että Mod_hd_2asp.xml ei ole kirjoitussuojattu. Voit nimetä tämän xml_tiedoston haluamaksesi. Ohjelman käynnistyttyä on tarkoitus hakea Source-kansiosta UK_Mod_Heads kansio ja sieltä Mod_hd_2asp.xml tai miksi nyt olet sen nimennyt. Kaksoisnapauttamalla xml-tiedostoa se aukeaa blueprinteditorissa. Alla on kuva blueprintin aukeamasta. Kohtaan Browse information/Display name/English ei tarvitse laittaa nimeä, jos kyse on tässä opastimen tolpan lapsesta. Jos haluat katsoa, että miltä opastimen pää pelkästään näyttää rataeditorissa, niin laita sitten nimi.

Jatkuu...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta