Simulaattorit > Sisällöntuotto

ATLS/Juhis tasoristeysten tekeminen Trainzissa TS12/TANE

<< < (2/3) > >>

Dino:
Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä tasoristeyksen asetukset, jotka tehdään Edit Route tai Edit Session-tilassa. Radan on syytä olla valmis, sillä myöhemmät muutokset ratainfrassa voivat johtaa session toimimattomuuteen. Tietenkin tasoristeystä voi testata. Tallenna ratasi ja sessiosi, jos et ole sitä jo tehnyt. TANEssa valitse Select Route -> View Session -> Edit Session. Otetaan käsittelyyn ATLS Controller. Klikkaa talovälilehti, sitten klikkaa kysymysmerkkiä (?) ja sitten ATLS Controlleria. Aukeaa alla olevan kuvan mukainen ikkuna, jossa on jo tehty valmiiksi asetuksia. Valitse kanava (Channel) vapaana olevista kanavista ja sitten klikkaa Routes-tekstin oikealla puolella olevaa miinusmerkkiä (-). Routes kohtaan tulee -1. Tämän alle ilmestyy nyt teksti LEVEL CROSSING MODE SELECTED. Homma jatkuu...

Rautatiejuntti:
Aihetta vain hieman sivuten huomasin, että tasoristeyksen seutu näyttää tutulta.  ::)

Dino:

--- Lainaus käyttäjältä: Rautatiejuntti - Elokuu 20, 2019, 22:50:45 ---Aihetta vain hieman sivuten huomasin, että tasoristeyksen seutu näyttää tutulta.  ::)

--- Lainaus päättyy ---

Eikä ihme, sillä sieltä olen innoitukseni hakenut ja pyrkinyt lukemaan tai katsomaan mahdollisimman vähän aiheesta olevia ohjeita. Olen tosin komponenttien sisäisiä ohjeita vähän selaillut. Joku naamakirjassa kysyi, että miten vaikeaa on tehdä näitä risteyksiä - siis toimivia. Siitä se homma sitten lähti. Tämä alusta on hyvä siitä, että jutut eivät katoa jonnekin mustaan aukkoon, joten viittaaminen näihin tarvittaessa myöhemminkin on helpompaa.

PS. Ratasi tutkiminen on vieläkin kesken, sillä on se senverran laaja.

Dino:
Seuraavaksi otetaan käsittelyyn ATLS Slave (TF). Tähän laitetaan sama kanavanumero kuin ATLS Controllerissa on. Itse asiassa kaikkiin tämän risteyksen komponetteihin laitetaan sama kanavanumero. Kohta Asset set to controll traffic on Route (LCM) jätetään oletusarvoonsa. Slavessa on lisäksi kaksi kohtaa, joihin voidaan laittaa ajat sekunteina. Nämä ovat Delay ´start´ of this Slave by 0 seconds ja Delay ´clear´ of this Slave by 0 seconds. Ajat 6 ja 8 ovat ehdotuksia, mutta voit laittaa haluamasi ajat. Sitten siirrytään pikkuhiljaa kohti triggereitä.

Dino:
Nyt sitten on vuorossa ATLS triggerit, joita on neljä kappaletta. Jokaiseen triggeriin laitetaan kanava, joka tässä risteyksessä on käytössä. Lisäksi valitaan kohdassa Trigger set for asetus (2 WAY RUNNING - 4 TRIGGER SYSTEM). Nyt on käytykin osakomponentit läpi. Kuten edellä jo kerroin, niin valovaroitus- tai puolipuomilaitokseen laitetaan myös sama kanava kuin tässä risteyksessä on. Näin helppoa se on! Muista tallentaa muutokset sessioon!

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta