Simulaattorit > Sisällöntuotto

Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.

<< < (5/6) > >>

Dino:
Nyt olisi tarkoitus tehdä raiteeseen tai rataan nousuja ja laskuja. Kun klikkaat alla olevan kuvan mukaisesti rataeditorin ruudun vasemmassa laidassa ylhäällä olevassa työkalupaneelissa Gradient-kuvaketta, niin raiteiden liitoskohtiin ilmaantuu ylöspäin osoittavat keltaiset nuolet. Viemällä hiiren kursorin nuolen päälle ja klikkaamalla hiiren vasemmalla painikkeella muuttuu nuolen väri punaikseksi, jolloin nuolta voi nostaa tai laskea ja samalla raiteen osa seuraa perässä. Painamalla Gtrl-näppäin pohjaan ja pitämällä siinä voidaan valita useampi nuoli. Liikuttamalla hiiren kursoria pitkin raidetta seuraa nuoli mukana. Nuolet saa poistettua siirtämällä hiiren kursori tyhjään kohtaan ja klikkaamalla hiiren oikeaa näppäintä.

Radanteko-ohje019 by Ismo Pietiäinen, on Flickr

Jos joku pitää enemmän nopeatempoisesta videosta Gradient-työkalun käytöstä, niin tässä on yksi sellainen
https://www.youtube.com/watch?v=CIgql-g8AlE

Jatkuu...

Dino:
Pysytäänpä vielä radan nousuissa ja laskuissa. Jatkuvaa nousua tai laskua saadaan aikaan laittamalla kaltevuusarvo rataeditorin vasemmassa alareunassa Options-paneelissa olevaan Gradient-syöteruutuun. Nousuissa käytetään positiivista ja laskuissa negatiivista lukuarvoa. Tässä olen käyttänyt aika suurta lukua, jotta kaltevuudet näkysivät kuvassa.

Radanteko_ohje020 by Ismo Pietiäinen, on Flickr

Jatkuu...

Dino:
Radan kaarteen kallistuksen tekeminen. Kallistuksen sain aikaan käyttämällä Academy template DE ratasääntöä, mutta voinee toimia muillakin säännöillä. Options-paneelista valitsin Easements-kohdan ja Snap to Track. Raidetta tein niin, että ensin on suora pätkä ja sitten kaarretta. Lopuksi on taas suora pätkä. Sitten valitaan työkalupaneelista Select-työkalu ja valitaan sitten äsken tehty rata. Rataeditoriruudun oikeanpuoleiseta paneelissa laitetaan ruksi kohtaan Superelevate. Nyt radan pitäisi kallistua kaarteessa.

Radanteko_ohje021 by Ismo Pietiäinen, on Flickr

Dino:
Tässä vaiheessa olisi ehkä syytä paneutua siihen asiaan, että miten saadaan asennettua sisältöä Train Simulatoriin. Avainasemassa on apuohjelma nimeltään Utilities.exe, jonka sijainti on Train Simulaattorin juurihakemistossa, jonka tiedostopolku voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:
C:\ Program Files (x86)\ Steam\ SteamApps\ common\ railworks\ Utilities.exe

Blueprint1 by Ismo Pietiäinen, on Flickr

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, niin Train Simulator Utilities ikkunassa on valinnat Tools & Docks, Packager, Package Manager, Localisation ja Setting. Parhaillaan on valittuna Tools & Docks, mutta nyt kiinnostuksen kohteena on Pakage Manager, jonka avulla voimme asentaa paketteja simulaattoriin. Packager-valinnalla voimme taas tehdä paketteja simulaattorin sisällöstä. Siispä valitsemme painikkeen Package Manager.

Jatkuu...

Dino:
Package Manager valinnan jälkeen avautuu alla näkyvä ikkuna, jossa olen jo painanut Refresh-painiketta, jolloin näkyy aikaisemmin asennettujen pakettien luettelo vasemmanpuoleisessa ikkunassa. Paketti voidaan siirtää oikeanpuoleiseen ikkunaan lähempää tarkastelua varten.  Train Simulator Utilities-ikkunan oikeassa reunassa näkyy neljä painiketta eli Uninstall, Install, Refresh ja Install Legasy Rail Simulator Addon, joka jälkimmäinen on siis tarkoitettu Rail Simulatorin Add-On-pakettien asentamiseen. Railworksin ja Train Simulatorin .rwp-tarkenteella olevien pakettien asentamiseen käytetään Install-painiketta.

Radanteko_ohje022 by Ismo Pietiäinen, on Flickr

Refresh-painikkeen painamien asennusta varten ei sinänä ole tarpeen, mutta tulipa nyt tehtyä sekin, koska sillä on käyttöä myöhemmin. Painetaan nyt Install-painiketta!

Jatkuu...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta