Linjavaihde.net forum

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Linjavaihde.fi jatkaa nyt osoitteessa linjavaihde.net

Kirjoittaja Aihe: ATSF:n Trainz-tuotoksia  (Luettu 8540 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ATSF

  • Ylläpitäjä
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 361
Vs: ATSF:n Trainz-tuotoksia
« Vastaus #15 : Marraskuu 26, 2019, 23:22:59 »

Lisää krääsää jakoon, tosin nämä eivät suoraan liity Ilm-Yv rataan. Tässä meikäläisen joskus muinoin tekemiä opastimiin kiinnitettäviä liikennepaikkamerkkejä ja pätemättömyysristejä. Ainakaan nopealla etsimisellä en löytänyt näitä täältä ennestään jaossa.
Liikennepaikkamerkit on tarkoitettu käytettäväksi tks:n uudemman mallin opastimien kanssa. Merkistä on viisi eri versiota; Kolme opastimen päälle asennettavaa eri korkeuksilla, sekä kaksi sivulle asennettavaa joista toinen on tarkoitettu portaaliin ja toinen opastinpylvääseen.
Pätemättömyysmerkkejä on kahta eri kokoa ja molemmista on kaksi versiota, joista toisessa risti on "oikein päin" ja toisessa se on ylösalaisin. Tavallisten radanvarsiobjektien lisäksi merkeistä on myös vapaasti liikutettavat scenery-versiot.

Tehty TS2010:n versiolle SP3 49933. Pitäisi toimia ainakin kaikissa tätä uudemmissa. Toimii myös TS2009:ssä edellyttäen pelin päivittämistä versioon SP4 44653. Sitä vanhemmissa toimivuutta ei ole testattu.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 28, 2019, 17:37:53 kirjoittanut ATSF »
Kirjattu
Aiemmin tunnettiin nimellä Santa_Fe, mutta nyt olen ATSF

ATSF

  • Ylläpitäjä
  • *
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 361
Vs: ATSF:n Trainz-tuotoksia
« Vastaus #16 : Joulukuu 26, 2019, 03:22:40 »

Tässä on tullut nysvättyä Obrk:n mittasuhteita ja yksityiskohtia entistä tarkemmin. Malliin on lisätty esimerkiksi paremmat kytkimet (kiitos Höyrypäälle), entistä tarkemmin mallinnetut jarruletkut, sekä pultteja ja rungossa olevia aukkoja, koska Obrk on rakennettu Obr sarjasta, joka taas oli alunperin Ob. Kun mallinnustaidot karttuu niin tämä yksityiskohtien n**siminen on kieltämättä paha sairaus. Hyvä etten sentään hitsisaumoja ole alkanut mallintamaan. ::) Tällä hetkellä vaunun mallinnustyöt on saatu päätökseen ja teksturointi on vielä jonkun verran kesken. Todennäköisesti seuraavassa ja toivottavasti viimeisessä versiossa vaunusta tulee kolme versiota; Alkuperäinen 80/90-luvun tuoreessa maalissa oleva versio, ja maalipinnaltaan haalistunut 2000-luvun versio edellä mainitusta. Viime aikojen havaintojen mukaan VR:llä ollaan alettu parantamaan näiden astinlautoja ja kahvoja ja osa vaunuista on maalattu ainakin osittain uudelleen, joten sen lisäksi vaunusta tulee vielä 2010-luvun versio. Toiveitakin saa esittää jos jollakin sellaisia on.

Sitten kun tämä on finaalissa niin uusi Ome olisi tärkeysjärjestyksessä seuraavana, varsinkin kun viime aikoina kyseinen sarja on jostain syystä alkanut vähentymään rataverkolta. Toivotaan ettei vielä täysin häviä kumminkaan. Sen jälkeen suunnitelmissa olisi Sp/Sps/Spa/Spar, tosin sitä ennen täytyy mennä paikalliselle ratapihalle konttaamaan kyseisten vaunujen alle kameran kanssa ja tutkimaan niitä tarkemmin. Talvella sellaista ei oikein halua tehdä joten odotellaan rauhassa kesää. Ehkä Ocpp/Ocp kaipaisi myös pientä päivitystä. ;D Sitten kun tästä kaikesta on päästy niin on aika aloittaa jokin uusi projekti, todennäköisesti se on joko Gbk/Gbkk tai Dv12 ohjaamo. Tosin Deeverin rakenne on sellainen että kun mallinnat ohjaamon, niin pitää mallintaa myös konesuojat sekä runko, ja sen jälkeen ei olekaan pitkä matka mallintaa koko veturi. Ensi kesänä pitää kuvailla niitäkin läheltä ja keräillä kuvamateriaalia myös ohjaamosta.
Kaikki yllä mainittu Omea lukuunottamatta on kuitenkin vasta pelkkää suunnitelmaa, eli en vielä tässä mene lupaamaan yhtään mitään. Vanhat projektit on tehtävä loppuun ennen kuin konkreettisesti aloitan tekemään mitään uutta.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2019, 07:08:50 kirjoittanut ATSF »
Kirjattu
Aiemmin tunnettiin nimellä Santa_Fe, mutta nyt olen ATSF