Linjavaihde.net forum

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Linjavaihde.fi jatkaa nyt osoitteessa linjavaihde.net

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Helmikuu 26, 2021, 22:59:05 
Aloittaja juhani82 - Uusin viesti kirjoittanut ATSF
En ole perehtynyt sen tarkemmin virroittimien sielunelämään, mutta onnistuisiko vaikka niin että toinen virroitin olisi ns. näkymätön virroitin? Toista virroitinta ei siis piiloteta mihinkään, vaan virroitin itsessään olisi näkymätön. Kummassakin vaunussa olisi kaksi virroitinta, joista toinen olisi näkymätöntä mallia. Kaiken järjen mukaan pitäisi toimia.

 2 
 : Helmikuu 21, 2021, 11:43:55 
Aloittaja Aarre Hytönen - Uusin viesti kirjoittanut Aarre Hytönen
Ilomantsin rata jaossa

Ilomantsin rata on nyt valmis jaettavaksi! Foorumilaisille ISO kiitos kiinnostuksesta projektia kohtaan, sekä Henri Nevalaiselle basemappien tekemisestä. Tarkkasilmäisimmät saattavat huomata Joensuun olevan hiukan erilainen kuin nykyään, mutta halusin tehdä Joensuun aseman vanhan ja katoavan muistoksi, sillä asemanseutua on myllerretty aivan uusiksi: linja-autoasema on nykykään purettu, lähtölaiturit siiretty raiteen 1 viereen, yms.
 Mutta sitten itse asiaan, rataa saa minun puolestani vapaasti muokata, jos niin kokee... Sen lisäksi kyseisen radan voinee siirtää valmiiden ratojen joukkoon Suomirata-aiheeseen. Alla vielä muutamia kuvia radasta, sekä tietenkin latausmahdollisuus. Kuideja voi kysellä minulta yv:nä, sekä mahdollisia muita ongelmia. Esim. jarrubugi deeverissä ratkeaa poistamalla kyseinen veturi ja lisäämällä se uudelleen.

 3 
 : Helmikuu 20, 2021, 20:36:14 
Aloittaja juhani82 - Uusin viesti kirjoittanut Dv16_2015
Matkustamoa ei ole eikä vähään aikaan ole tulossa, eli periaatteessa vaunun sisään voisi laittaa toisen kiinnistyspisteen ns. etuvirroittimelle niin eihän se noustessaan ulos näkyisi. Tällöin riittäisi toisen vaunun a.pant numeroiden vaihtaminen päittäin. Mutta ei välttämättä toimi pidemmässä juoksussa.
Ainakin joissain venäläisissä kaksoisvetureissa virrottimien toiminta on ratkaistu juuri näin, eli veturinpuolikkaassa on "piilovirrotin" jonka asento on sama kuin toisen puolikkaan näkyvällä virrottimella. Matkustamoa tehdessä pitänee keksiä joku hienostuneempi ratkaisu.

 4 
 : Helmikuu 20, 2021, 18:12:57 
Aloittaja juhani82 - Uusin viesti kirjoittanut juhani82
Kyselin jo facebookissa yhdessä ryhmässä, mutta kaikki linjavaihteelaiset ei siellä kuitenkaan ole, niin kysytään täälläkin.

Kuinka ajovalot saa lisättyä veturiin ja moottorivaunuun? Olen siis corona att pisteet lisännyt malliin jo blenderissä. Rataeditorissa valot välähtävät vaunua lisätessä, mutta ajaessä eivät syty vaikka kuinka valonappia painaa.

Toisena sitten virroittimien käyttäytyminen. Minulla on ollut sivuprojektina jo tovin Sm4:n tekeminen, aikamoinen raakile mutta enemmän sitä omaan käyttöön ajattelinkin. "Pupussa" on sekä M, että MT vaunulla oma virroitin, niin kuinkahan nämä saisi toimimaan niin että ajaessa vain toinen nousee. Tällä hetkellä nousee molemmat kun vipua vääntää tai valikosta painaa. Matkustamoa ei ole eikä vähään aikaan ole tulossa, eli periaatteessa vaunun sisään voisi laittaa toisen kiinnistyspisteen ns. etuvirroittimelle niin eihän se noustessaan ulos näkyisi. Tällöin riittäisi toisen vaunun a.pant numeroiden vaihtaminen päittäin. Mutta ei välttämättä toimi pidemmässä juoksussa.

 5 
 : Helmikuu 13, 2021, 02:47:29 
Aloittaja Aarre Hytönen - Uusin viesti kirjoittanut ATSF
Tulevaisuutta ajatellen autoliikenne ei liene tarpeen, joten mitäpä tuota korjaamaan. Hyvä jos se tavoite toteutuu edes junasimulaattorissa.

 6 
 : Helmikuu 12, 2021, 15:17:27 
Aloittaja Sr1 -76 - Uusin viesti kirjoittanut Dino
Kokeilin muuttaa Dr 13 ohjaamon vasemmanpuoleisen etuikkunan lasitektuurin window left front.tga aivan mustaksi. Tällöin näytti heijastumat poistuneen myös auringon puoleisesta ohjaamo lasista. Alla olevassa kuvassa olen mustannut vain vasemmanpuoleisen ikkunan tekstuurikuvan. Heijastumaa saa takaisin, kun vaalentaa edellä mainittua tekstuurikuvaa.

 7 
 : Helmikuu 11, 2021, 19:19:43 
Aloittaja Aarre Hytönen - Uusin viesti kirjoittanut Dino
Autoliikennettä ei tällä Vaasan radalla ole vai lieneekö sitten tarpeenkaan.

 8 
 : Helmikuu 11, 2021, 11:14:36 
Aloittaja Aarre Hytönen - Uusin viesti kirjoittanut Dino
Olen kokeillut tätä rataa TS19:ssä ja yksi faulty on eli Björn. Tosin raiteessa on omituisia arfakteja, mutta aika onnistuneet objektivalinnat on tulevaisuuttakin ajatellen.

 9 
 : Helmikuu 08, 2021, 23:14:42 
Aloittaja Sr1 -76 - Uusin viesti kirjoittanut Dino
Katselin noiden ohjaamoja. Sm2:ssa näyttää olevan ohjaamon assetissa lasi.tga, jonka alfa-kanavan kuva on tumman ruskea. Tätä sävyttämällä mustaan päin pitäisi läpinäkyvyyden parantua. Tgatool2 on ohjelma, josta voi lähettää alfa-kanvan kuvan muokattavaksi kuvankäsittelyohjelmaan. Itse en ole vielä tätä kokeillut.

En saanut Tgatoo2:lla palautettua alfa-kanavan kuvaa takaisin kuvankäsittelyohjelmasta. Gimpissä on valikkopalkissa Taso -> Läpinäkyvyys -> Kynnysarvo, jossa voi säätää kuvan läpinäkyvyyttä. Läpinäkyvyys on 0 ja täysin peittävä 100.

Taitaa tosiaankin vaihdella tuulilasin läpinäkyvyys eri kellon aikoina, koska itselläni näkyvyys tuulilasista molemmilla vetopeleilä oli aika hyvä sitä kokeillessani.

Voipi olla, että grafiikan parannuttua lähestytään sellaisia luonnon ilmiöitä kuten heijastus ja häikäisy. Dr 13 ohjaamon ollessa aurinkoisella puolella tulee lasiin häikäisyä. Varustelusta puuttuu aurinkosuoja!

 10 
 : Helmikuu 08, 2021, 14:22:41 
Aloittaja Sr1 -76 - Uusin viesti kirjoittanut Reijo_Häkkinen
Muutama samea ikkuna on kohdalle sattunut, ja useimmiten sameuden asteeseen vaikuttaa kelloaika, eli varjojen tms. käsittely siihen vaikuttaa. Vastaavaa mulle ei ole ollut TANEssa, mutta en ole sitä nyt tarkemmin tutkinut, voi olla että siitäkin ominaisuus löytyisi.

Pikaisesti löysin sameutta Suomi-kalustosta, Sm2 ja Dr13, varmaan molemmat tältä sivustolta ladattuja. Laitan kuvan Dr13:sta ja vertailuna ikkunan ulkopuolen maiseman.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10